Vento Caldo Syrah

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De Vento Caldo Syrah uit Sicilië imponeerde door zijn kracht en enorme rijkdom aan fruit. De druiven voor deze Siciliaanse wijn drogen 15 tot 20 dagen aan de stokken voor ze worden geoogst. 'Vento Caldo' betekent 'warme wind', waarmee de warme zuidenwind wordt bedoeld. Die zorgt dat de druiven indrogen en wel twee keer zo geconcentreerd worden! Met een gigantisch rijke rode Italiaanse wijn tot gevolg. Sicilië Het zonovergoten eiland Sicilië is één van de grootste wijngebieden van Italië. De meeste wijnen komen uit het westelijk deel van het eiland, vooral uit de heuvels rondom Trapani. Door de warmte is irrigratie een vereiste. De beste wijnen vind je echter in het noorden en oosten waar het klimaat een stuk koeler is door het heuvelachtige landschap. Met name de vulkaan Etna is belangrijk voor de wijnproductie. De bodem is daar vulkanisch en erg vruchtbaar, perfect voor de wijnbouw. Rode wijnen uit Sicilië worden vooral gemaakt van de blauwe druiven Nero d'Avola, Frappato en Nerello Mascales. Echter worden er vooral witte wijnen gemaakt. Catarratto en Grillo zijn ook erg geliefde druivenrassen waar frisse en strakke wijnen van gemaakt worden.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €11.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

Cauthas Poggio Nardone IG...

Stevig warm donkerrood met zwarte kern. Intens en luxe van geur met zwoelkruidige zwarte kersen, cassis en nuances van mokka en cacao van getoast eiken. Vol,... Lees verder
3

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2