Prime's Port Late Bottled Vintage Port

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Port wordt gemaakt van een blend van blauwe druiven en kent een lange geschiedenis. Ergens in de zeventiende eeuw werd ontdekt dat de wijnen zoeter en krachtiger worden als er tijdens de gisting alcohol aan rode wijnen werd toegevoegd. De alcohol stopt de fermentatie en de onvergiste suikers blijven als restzoet achter. De houdbaarheid werd tenslotte hiermee ook verlengd, wat erg belangrijk was voor het transport over zee. De export van wijn, met name uit de Douro, was vooral in de vroegere eeuwen enorm belangrijk voor Portugal. LBV Port Het aantal maanden rijping bepaalt het type Port. Zo is Ruby Port is een relatief eenvoudige fruitige wijn zonder oogstjaar en minder dan 3 jaar rijpt. Reserve Ruby Port rijpt tot ongeveer 5 jaar op eiken houten vaten, waardoor deze een intensere en complexe smaken krijgt. Late Bottled Vintage, ook wel afgekort tot LBV, lijkt op de Reserve Ruby Port. Deze Portugese wijnen hebben echter wel een oogstjaar en kenmerken zich door hun intense fruitsmaken en zoete specerijen. Port past dan ook uitstekend bij desserts en kaasplankjes.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €14.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5

Rode wijn voor de kerst:...

ProefnotitieDeze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn,heeft een intense dieprode kleur en een pittig karakter. Uitbundige en intense geur met... Lees verder
3

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4

Ricardo Sanz Menade Las O...

ProefnotitieDeze zalige en fraaie Verdejo komt van de fameuze Rueda wijn-producent Ricardo Sanz. Authentieke en Biologisch wijnbouw gebaseerd op het unieke... Lees verder
4