Klein Constantia Sauvignon Blanc 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Normaalgesproken drink je wijnen van de druif sauvignon blanc zo jong en zo fris mogelijk. Zo niet bij de Sauvignon Blanc van het Zuid-Afrikaanse topdomein Klein Constantia. Om te beginnen laten ze de wijn 7 maanden rijpen sur lie: op de dode gistcellen. Dat geeft extra diepgang en lengte aan de wijn. Hierdoor kan je deze wijn drinken tot 5 jaar na het oogstjaar. Hij is verfrissend en aromatisch met de geur van grapefruit en kruisbessen. Heerlijk om te schenken bij sushi of een salade met geitenkaas en granaatappel.   Door Onno Kleyn beoordeeld met een 9- in de Volkskrant 15 september 2018 'Reken niet op zoet, we hebben het nu over een droge Sauvignon Blanc. Maar wat voor een! Ruikt chic, ademt, vult de mond met gebalanceerde frisheid. Heel anders dan Sauvignon van elders, bijvoorbeeld Frankrijk of Nieuw Zeeland. De wijn rijpt liefs 7 maanden op zijn eigen lie, bezinksel, wat hem stevig en bestendig maakt; je kunt hem rustig een paar jaar laten rijpen (en dat is ongebruikelijk advies voor Sauvignon Blanc). Wat je niet gaat doen hoor. Veel te lekker. Geen houtrijping, wel de suggestie daarvan, voornaam en uitgewogen. Daar knappen vis en mens van op.' Alcoholpercentage: 13,50%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €12.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Schitterende Grande Reserve van het wijnhuis Pierre Baptiste. Dit jaar bekroond met twee mooie zilveren medailles op Munds Vini 2014 &... Lees verder
4

Namora - Godello 2013, Mo...

Proefnotitie wijnhuisUit 2013 komt deze tongstrelende Namora, gemaakt van de relatief onbekende Godello druif, die familie is van de Verdelho druif. Deze... Lees verder
3

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1