Poggio Nardone Rosso di Montalcino

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Bij Toscaanse wijn denkt men direct aan Brunello di Montalcino en Chianti. Maar vergeet niet dat er meer is dan alleen deze prestigieuze gebieden. Zo is er ook Rosso di Montalcino: in 1984 geclassificeerd als DOC. De rode wijnen worden geproduceerd in hetzelfde gebied als de DOCG Brunello di Montalcino en ook gemaakt met Sangiovese Grosso. Soms zijn die druiven zelfs in dezelfde wijngaard aangeplant. Rosso di Montalcino De regels voor Rosso di Montalcino zijn echter iets soepeler. Het verschil is namelijk dat er voor een Rosso di Montalcino vaak jongere stokken worden gebruikt. Ze liggen korter op vat en mogen ook een stuk eerder op de markt worden aangeboden: namelijk al na 1 september van het jaar volgend op de oogst. Ter vergelijking: een Brunello mag pas 5 jaar na het oogstjaar op de markt worden gebracht. Een Rosso di Montalcino is dus veel eerder op dronk en is een stuk ongecompliceerder dan zijn bekende broer: wat lichter en eleganter van smaak. Deze Italiaanse rode wijn wordt ook wel eens aangeduid als 'baby Brunello'.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €9.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Maison Saint Aix - AIX Ro...

Maison Saint Aix De Maison Saint Aix wijngaard ligt op 30 minuten rijden ten Noord-Oosten van de hoofdstad van de Provence: Aix-en-Provence. Ruim 100 hectare... Lees verder
5

Witte wijn voor de kerst:...

Las Moras - Reserva Chardonnay 2013 - Argentinië Proefnotitie Krachtige droge witte wijn uit San Juan Valley. De smaak heeft een mooie structuur met geel fruit... Lees verder
4

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

Cauthas Poggio Nardone IG...

Stevig warm donkerrood met zwarte kern. Intens en luxe van geur met zwoelkruidige zwarte kersen, cassis en nuances van mokka en cacao van getoast eiken. Vol,... Lees verder
3