Renato Ratti Barolo Marcenasco Magnum 150CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • Renato Ratti
  • Piemonte
  • €63.20
  • Gall & Gall

In 1965 werd deze single vineyard Barolo voor het eerst gemaakt door Renato Ratti. Het ultieme bewijs dat er ook in Barolo wijnen gemaakt kunnen worden van druiven afkomstig van slechts één wijngaard. Voorheen werden de druiven van verschillende wijngaarden altijd met elkaar vermengd. Barolo Marcenasco staat bekend om zijn elegante en fruitige stijl. Het is een moderne Barolo die ‘slechts’ twee jaar rijpt op kleine eikenhouten vaten. Krachtig en bloemig met zoethout en tabak. Heerlijk bij paddenstoelenrisotto of gerechten met verse truffel.   Extra feestelijke Magnum (150cl)Deze flessen zijn superhandig voor je diner. Met 1 fles heb je direct voldoende. Of als supercadeau! Wist je dat je magnum uitspreekt als mAgnum en niet als mEgnum (want dat is een ijsje). En het bewaarpotentieel van een magnum langer is doordat er in verhouding minder zuurstof bij de wijn komt, dus rijpt de wijn langzamer op de fles. Bekijk alle magnums > Alcoholpercentage: 13,50%. Inhoud: 150cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €63.20

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn: Casa Safra Uc...

Casa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Voor deze Verdejo is dit een kleine wijngaard... Lees verder
3

Dardano Barolo DOCG Piemo...

Proefnotitie Barolo is eigenlijk de Rolls Royce onder de Italiaanse wijnen, ze worden gemaakt in de Noord-italiaanse Piëmonte streek rondom het stadje Barolo.... Lees verder
4

Muscadet Côtes de Grandli...

Proefnotitie wijnhuisDeze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak... Lees verder
4

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3