Montelliana Asolo Prosecco Superiore

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

In de jaren '50 was het nog zo niet eenvoudig om als wijnboer het hoofd boven water te houden. Daarom waren het aantal vooruitstrevende wijnboeren die in 1957 hun krachten bundelden en Cantina Montelliana hebben opgericht. Sindsdien zijn er inmiddels 400 lokale wijnboeren actief in de heuvels van Asolo en Montello, een gebied dat bekend is door zijn rijke geschiedenis, historie, kunst en natuurlijk fantastische wijnen. En dat dankzij een juiste combinatie van traditie en innovatie en een gunstig terroir. Asolo Prosecco Superiore DOCG Asolo Prosecco Superiore DOCG is een appellatie binnen de wijnregio Veneto en kenmerkt zich door zijn elegante, lichte en frisfruitige mousserende wijnen die van 100% Glera zijn gemaakt. Deze druiven groeien in de heuvelachtige gemeentes van Montello en Colli Asolani. Afhankelijk van het specifieke terroir verkrijgt de Prosecco wijn aroma's van citrus, honing, rijpe appel en witte bloemen. Een zeer smaakvolle bubbel met een juiste balans tussen zuren en de aroma's. Een resultaat van een sterke connectie tussen de wijn en zijn afkomst én een blijk van uitstekende klimatologische omstandigheden.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €11.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Rode wijn voor de kerst:...

ProefnotitieDeze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn,heeft een intense dieprode kleur en een pittig karakter. Uitbundige en intense geur met... Lees verder
3

Rode wijn: Baron d'E...

De Franse wijnen afkomstig uit het Middellandse zee gebied (Languedoc-Roussillon) zijn uiterst charmant en verleidelijk. Wij vonden voor u de schitterende rode... Lees verder
3

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1