Château Bigaroux Saint Emilion Grand Cru
U bent hier

De druiven van Château Bigaroux worden volledig met de hand geoogst en er worden geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen gebruikt: het château is namelijk 'in conversie' naar biologische wijnbouw. De productie is klein maar van hoge kwaliteit. De rijping van 12 maanden op Franse eiken vaten zorgt voor impressies van fluweel, ceder en vanille.Saint-ÉmilionHet beroemde Saint-Émilion is een van de gebieden die zelf besloten een classificering te maken. Het eerste klassement stamt uit 1954 en de lijst wordt iedere tien jaar herzien. De Premier Grands Crus Classés 'A' zijn de van de hoogste kwaliteit, gevolgd door de Premier Grands Crus Classés 'B', de Grands Crus Classés en tot slot de Grand Cru's. De regels waaraan de wijngaarden moeten voldoen om in aanmerking voor de classificering Saint-Émilion Grand Cru te komen zijn zeer strikt. De regels hebben te maken met de opbrengst van de wijngaard, een minimaal alcoholpercentage en een minimale houtrijping. De wijnen van Saint-Émilion behoren