Witte wijn voor de kerst: La Pauline Platine Chardonnay Pays d'Oc Frankrijk 2013

U bent hier

Wijnreview

Kerstwijnen

Wijnreview van Witte wijn voor de kerst: La Pauline Platine Chardonnay Pays d'Oc Frankrijk 2013

Eindscore wijn: 
4
La Pauline Platine
Pays d'Oc
13,5%
Zeebaars
Kalkoen
Kalfsvlees
Nu
2017
€7.49
Bestel online

Proefnotitie
Blinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van smaak. Met peer, citrus, ananas en de opwekkende frisheid van 2013. Daarnaast luxe elementen als toast, roomboter, mineralen en vanille. Doet denken aan een jonge Meursault. Maar dan voor een fractie van de prijs. Rijke Bourgondische Chardonnay met veel nuances, spanning en een satijnzachte afdronk. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2019.

Wijn & Spijs combinatie
Gerookte zalm, gebakken zeebaars, gevulde kalkoen, kalfsvlees in roomsaus

Oordeel WijnReview.nl
Frisse witte wijn met een mooie houttoets. Typisch Chardonnay. Lekker fris met veel fruit en met een volle, romige smaak. Een erg prettige wijn voor het geld. Heerlijk om te drinken bij vette, gerookte zalm, gevulde kalkoen of kalfsvlees in roomsaus.

Bestel deze wijn online voor €7.49
Tags:
Zeebaars
Kalkoen
Kalfsvlees

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5

Rode wijn voor de kerst:...

ProefnotitieDeze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn,heeft een intense dieprode kleur en een pittig karakter. Uitbundige en intense geur met... Lees verder
3

Pommery Brut Royal Champa...

Oud en nieuw staat voor de deur en natuurlijk is het heerlijk om met champagne te proosten tijdens de jaarwisseling, maar ook gedurende het  jaar is het een... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

D luis R - Rioja Crianza Selección 2011 Proefnotitie De vermelding ‘selección’ slaat op het feit dat de wijnmaker een selectie maakt van de beste percelen bij... Lees verder
3