(Organic) La Carusa Nero d'Avola-Syrah Appassimento

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €7.99
  • Wijnbeurs

Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's gebruikt zoals Sicilië. Appasssimento, wat ''indrogen'' betekent, kan op twee manieren worden uitgevoerd. De druiven kunnen worden ingedroogd terwijl de druiven nog aan de stok hangen of de druiven worden na de oogst gedroogd. In het tweede geval zullen de trossen in speciale droogruimtes worden gelegd. Als de druiven indrogen verliezen ze vocht, maar winnen ze aan concentraat. Wat krachtige, rijke en zwoele wijnen op kan leveren.  Appassimento Niet elk druivenras is geschikt om in te drogen. Wat belangrijk is, is dat de wijnmaker een druivenras uitkiest die een dikke schil heeft. De schil zorgt ervoor dat de druif minder snel vocht verliest tijdens het droogproces. Als de druif te snel vocht verliest, ontstaat er een disbalans tussen sap, pitten en schil. Dit heeft effect op de smaak. Druiven die vaak

Meer informatie - Bestel deze wijn online €7.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Wijn proefpakket: Proef d...

De zon begint nu toch echt eindelijke te schijnen. Een uitstekend moment voor de medewerkers van WijnReview.nl voor een eerste review van een wijnpakket. We... Lees verder
4

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

Maison Saint Aix - AIX Ro...

Maison Saint Aix De Maison Saint Aix wijngaard ligt op 30 minuten rijden ten Noord-Oosten van de hoofdstad van de Provence: Aix-en-Provence. Ruim 100 hectare... Lees verder
5

Namora - Godello 2013, Mo...

Proefnotitie wijnhuisUit 2013 komt deze tongstrelende Namora, gemaakt van de relatief onbekende Godello druif, die familie is van de Verdelho druif. Deze... Lees verder
3