Massimo Firelli Verdeca-Fiano

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Italië telt honderden inheemse druivenrassen, van de wereldberoemde Nebbiolo tot onbekende pareltjes. Als wijnliefhebber kunt u hier dus uw geluk op. Twee van die inheemse druiven werden gebruikt voor deze exotisch frisse Italiaanse witte wijn uit Puglia: de Verdeca en Fiano. Te beginnen met Verdeca: lang niet elke druif is opgewassen tegen de brandende Zuid-Italiaanse zon, maar Verdeca is helemaal in zijn element bij deze warmte en weet zelfs de zuurgraad in balans te houden. Verdeca De laatrijpende Verdeca staat erom bekend mooie aromatische en minerale witte wijnen met een goede concentratie voort te brengen. Niet voor niets is voor Verdeca een belangrijke rol weggelegd binnen de appellaties DOC Locorotondo en DOC Martinafranca. Fiano Massimo Firelli besloot de blend te verrijken met een andere en iets bekendere oerdruif: Fiano, die overigens als één van de beste witte druiven van Italië wordt beschouwd. Hoewel Campanië hét gebied voor Fiano is, zijn er ook kleine hoeveelheden in Puglia, Sicilië en Piemonte aangeplant. Ook Fiano staat bekend als een druif die aromatisch rijke witte wijnen voortbrengt vol aroma's van exotisch fruit, amandel en noten.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €8.49

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn: Casa Safra Uc...

Casa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Voor deze Verdejo is dit een kleine wijngaard... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Excellente Rioja Reserva van de zeldzaam mooie oogst 2009. Blinkt uit door zijn satijnzachte structuur en romige vanille nuances. Na 18 maanden... Lees verder
5

Rode wijn voor de kerst:...

Tajapiera - Amarone della Valpolicella DOC 2009 Proefnotitie Amarone is amor. Vloeibare liefde uit Italië. Behoort zonder twijfel tot het beste rood van de... Lees verder
5

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1