Marco Lazzeretti Brunello di Montalcino

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Het groeiseizoen 2015 voor Brunello di Montalcino, waarvan de rode Toscaanse wijn afgelopen januari na de verplichte rijping op fust en fles is vrijgegeven, is er één uit het boekje. Een rustig voorjaar werd opgevolgd door enkele warme zomermaanden met van tijd tot tijd een regenbui om droogtestress te voorkomen. De nazomer was vervolgens lang en droog en resulteerde in de oogst van rijpe en gezonde Sangiovese druiven. James Suckling omschrijft 2015 als een "Fairy-tale vintage" en ook andere wijnrecensenten schrijven uitermate positief over deze jaargang. Brunello di Montalcino uit 2015 is vol van smaak met veel rijp fruit, speelse zuren en verfijnde tannine en wordt veel bewaarpotentieel toegedicht. Brunello di Montalcino 2015 Brunello di Montalcino is naast Barolo één de beroemdste wijnen van Italië. Deze wijn mag niet eerder dan vijf jaar na de oogst op de markt worden gebracht. Maar dan is het resultaat er ook naar: stevig van smaak met aroma's van rood fruit, gekonfijt fruit, vanille en stevige tannines. Daarnaast heeft deze Italiaanse rode wijn ook een geweldig bewaarpotentieel.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €26.50

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

Pico Cuadro 'Origina...

Proefnotitie wijnhuisIntens dik donker roodpaars met zwarte kern. Topkleur. Serieus en intens van geur met donkere vleeskersen, zwarte bessen, nobel nieuw... Lees verder
3