Fratelli A&R Unico Doppio

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De naam 'Unico' staat in deze rode Italiaanse wijn voor de unieke samenstelling van de wijn. Want dit is de enige wijn van deze klassieke producent die niet volledig van inheemse Italiaanse druiven is gemaakt. Wel van de beste Nebbiolo trossen voor die aardse truffelkracht met vleeskersen, aangevuld met superrijpe Cabernet Sauvignon en Merlot voor cassis en romige molligheid, Pinot Nero voor het rode fruit en Syrah voor het pepertje. In het traditionele repertoire van Fratelli Antonio & Raimondo is dit dus absoluut een unieke wijn, oftewel Unico. Unico Doppio 'Doppio' staat voor de dubbele hoeveelheid van de zeldzame Barolo druif in de wijn (geen 20% maar 40% Nebbiolo). De druiven werden met de hand geplukt en vervolgens op traditionele wijze gekneusd en per druivensoort apart gevinifieerd in kleine temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen gisttanks. Pas na de tweede (malolactische) gisting werden de druiven geassembleerd en overgestoken op Franse eiken vaten. Waar de rode wijn uit Piemonte 24 maanden op verbleef om uit te groeien tot deze memorabel mooie dinerwijn.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €17.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Pommery Brut Royal Champa...

Oud en nieuw staat voor de deur en natuurlijk is het heerlijk om met champagne te proosten tijdens de jaarwisseling, maar ook gedurende het  jaar is het een... Lees verder
4

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst:...

D luis R - Rioja Crianza Selección 2011 Proefnotitie De vermelding ‘selección’ slaat op het feit dat de wijnmaker een selectie maakt van de beste percelen bij... Lees verder
3