Centenero 1908 Valpolicella Ripasso
U bent hier

In de heuvels van het Noord-Italiaanse Veneto wordt een bijzonder type wijn gemaakt dat steeds meer harten verovert: de Valpolicella Ripasso. Deze stijl dankt zijn naam aan het 'ripasso'-proces waarbij een jonge wijn een tweede gisting ondergaat op de schillen van Amarone. Hierdoor krijgt de wijn extra body, diepgang en het kenmerkende fluweelzachte karakter. De Centenero 1908 Valpolicella Ripasso 2022 is daar een schoolvoorbeeld van: krachtig, intens en verleidelijk. De wijn is gemaakt van voornamelijk Corvina, aangevuld met Molinara en Rondinella. Het resultaat? Een volle, complexe wijn met een explosie van rood fruit, kruidige toetsen en een subtiele hint van vanille en mokka. Niet voor niets wordt deze wijn vaak een 'baby-Amarone' genoemd: hij biedt veel van de kracht van Amarone, maar dan toegankelijker en betaalbaarder. Dankzij zijn hoge scores van onder andere Luca Maroni (94/99) en James Suckling (90/100), weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Familiepassie sinds 1908
