(Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €10.99
  • Wijnbeurs

Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's gebruikt zoals Sicilië. Appasssimento, wat ''indrogen'' betekent, kan op twee manieren worden uitgevoerd. De druiven kunnen worden ingedroogd terwijl de druiven nog aan de stok hangen of de druiven worden na de oogst gedroogd. In het tweede geval zullen de trossen in speciale droogruimtes worden gelegd. Als de druiven indrogen verliezen ze vocht, maar winnen ze aan concentraat. Wat krachtige, rijke en zwoele wijnen op kan leveren.  Appassimento Niet elk druivenras is geschikt om in te drogen. Wat belangrijk is, is dat de wijnmaker een druivenras uitkiest die een dikke schil heeft. De schil zorgt ervoor dat de druif minder snel vocht verliest tijdens het droogproces. Als de druif te snel vocht verliest, ontstaat er een disbalans tussen sap, pitten en schil. Dit heeft effect op de smaak. Druiven die vaak

Meer informatie - Bestel deze wijn online €10.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Mousserende wijn: Goldish...

Deze frisse en licht mousserende rosé wijn is onweerstaanbaar. Helder roze van kleur met een fijne mousse. Frisse lichtzoete smaak met het aroma van... Lees verder
3

Cauthas Poggio Nardone IG...

Stevig warm donkerrood met zwarte kern. Intens en luxe van geur met zwoelkruidige zwarte kersen, cassis en nuances van mokka en cacao van getoast eiken. Vol,... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst P...

ProefnotitieFruitige blend van Alicante, Cabernet Sauvignon en merlot. Een echte toscaan zoals een Toscaan behoort te zijn. Je proeft de kruiden en het fruit... Lees verder
5

Domaine Prieur La Comete...

ProefnotitieDe "Comète" door Domaine Prieur is wellicht Prieurs mooiste Sancerre. La Comète wordt in een zeer kleine oplage geproduceerd en is zeer beperkt... Lees verder
4