Bubbels zijn een echte Oud en Nieuw traditie

U bent hier

Bubbels zijn een echte Oud en Nieuw traditie

Bij Oud & Nieuw hoort knallend vuurwerk, een stel lekkere oliebollen en bubbels. Het zijn Nederlandse tradities die iedereen kent. Met het ontkurken van een fles champagne ontkurken luid je het nieuwe jaar op een geweldige manier in. Waarom zijn bubbels met Oud en Nieuw zo geweldig?

Ontkurk de champagne

Het ontkurken van een fles champagne geeft een echt feestgevoel. Met een flinke knal laat je het oude jaar achter je. In het nieuwe jaar liggen er hopelijk volop nieuwe kansen, dromen en prachtige gebeurtenissen op je te wachten. Het geluid van de bubbels geeft ons kriebels in de buik. Nergens kun je dan ook beter mee proosten tijdens Oud en Nieuw dan met een lekker glas champagne.

Heerlijke bubbels

Natuurlijk is het belangrijk dat de Oud en Nieuw champagne lekker smaakt.  Gelukkig smaken bubbels uit Frankrijk bijna altijd goed. Zo smaakt de Dopff au Moulin – Cuvee Julien heerlijk fris en fruitig. Combineer deze champagne bijvoorbeeld met een lekker zalmhapje of een frisse salade. Ook een echte aanrader is de Laurent-Perrier Cuvee Rosé Brut champagne. Voor deze fles wijn betaal je bijna 80 euro, maar daar staat een heerlijke smaak en hoge kwaliteit tegenover.

Champagne met heerlijke aardbeien

Het voordeel van Champagne is dat het heerlijk smaakt in combinatie met allerlei borrelhapjes. Drink het bijvoorbeeld met heerlijke zalmrolletjes en/of een stokbroodje met Franse kaas. Overigens smaakt Champagne ook erg goed in combinatie met aardbeien. Men doet daarbij de aardbeien in de glazen, en schenkt er vervolgens Champagne overheen.

Ook champagne voor de kinderen

Heb je toevallig jonge gasten op het Oud en Nieuw feestje? Ook zij mogen natuurlijk mee proosten op het nieuwe jaar. De Jip en Janneke champagne met heerlijke appelsmaak van de Hema is al jaren een begrip.

Cava en Crémant

Met een goede fles bubbels kun je altijd aankomen op een Oud en Nieuw feestje. Overigens hoeft dit niet altijd champagne te zijn. Een fles Cava en Crémant kunnen je feestende familieleden en vrienden ongetwijfeld ook waarderen. Cava wijnen worden vervaardigd in de Spaanse streek Catalonië, ten zuidwesten van de stad Barcelona. Crémant is een mousserende wijn uit Frankrijk. Over het algemeen schuimen ze behoorlijk. Je kunt het zowel wit als rosé, brut en sec drinken.

Verschil met Champagne

Een Crémant is genieten geblazen. De Boudvet Ladubay ‘Etienne’ Crémant de Loire Brut is bijvoorbeeld een echte topper. Je haalt deze bubbels voor nog geen 10 euro in huis.  Een Crémant wijn dient overigens niet verward te worden met champagne. Champagne wijnen zijn namelijk alleen afkomstig uit de beroemde Champagne streek in Frankrijk. Alleen deze mousserende wijnen mogen de naam ‘champagne’ dragen.

Proosten met prosecco

Het zoeken naar geschikte bubbels voor Oud en Nieuw levert veel nieuwe inzichten op. Het is inspirerend om te zien hoeveel lekkere bubbels er te verkrijgen zijn.  Wist je bijvoorbeeld dat prosecco steeds vaker gedronken wordt tijdens de jaarwisseling? Dit is een Italiaanse wijn uit de provincie Veneto. Er bestaan twee soorten prosecco, namelijk Frizzante en Spumante. Vooral de Spumante heeft veel bubbels. Je kun het op dezelfde manier ontkurken als Champagne. Proost!

Nieuwste wijnreviews

Concha y Toro Trio Chardo...

Albert Heijn heeft deze week alle wijnen uit Chili in de Bonus. Ja, u leest het goed, allemaal! De Zaandamse kruidenier grossiert al jaren in wijnen uit dit... Lees verder
4

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5

Rode wijn voor de kerst:...

Johnny Q Shiraz Quarisa Zuid-Australië - 2010 ProefnotitieCompacte, zwartpaarse bessenkleur. Stevig aroma vol gebald zwart fruit en eucalyptus. Na walsen... Lees verder
4

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1