Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Het wijnhuis Tenuta Valleselle gooit hoge ogen met haar Valpolicella Ripasso. Het geheim van het gerespecteerde familiebedrijf is simpel. Elke verdiende euro wordt geherinvesteerd in het bedrijf en dan vooral besteed aan kwaliteitsverbetering en innovatie.  Ripasso Naast de Appassimento methode wordt ook de Ripasso techniek volop toegepast in Valpolicella. Voor de Valpolicella Ripasso vormt normaal gevinifieerde wijn van Corvina, aangevuld met Rondinella en vaak ook enkele andere druivenvariëteiten, de basis. Deze Italiaanse rode wijn uit Veneto ondergaat door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting. Bij deze tweede vergisting worden geur, smaak en tannine aan de Amarone-schillen onttrokken en krijgt de Italiaanse wijn meer karakter. Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €15.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Rode wijn: Casa Safra Ter...

Deze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn, bekroond met een gouden medaille op de Berliner Wine Trophy 2013, heeft een intense dieprode kleur en een... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst:...

ProefnotitieDeze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn,heeft een intense dieprode kleur en een pittig karakter. Uitbundige en intense geur met... Lees verder
3

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4

Pico Cuadro 'Origina...

Proefnotitie wijnhuisIntens dik donker roodpaars met zwarte kern. Topkleur. Serieus en intens van geur met donkere vleeskersen, zwarte bessen, nobel nieuw... Lees verder
3