Piccini Chianti Classico 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De legende van de zwarte haan op het etiket van de Chianti Classico gaat terug naar de Middeleeuwen. Er was strijd tussen de republieken Florence en Siena over de grenzen van het Chianti wijngebied. Om de strijd hierover te beslechten werd door ene partij (Florence!) een vetgemeste witte haan ingezet: die zou het verste lopen want had voldoende 'voorraad'. De wijnbouwers uit Siena zette een uitgehongerde zwarte haan in: die zou het hardste rennen naar het eten wat voor hem ver weg was klaar gezet. De zwarte haan won en de grenzen van het Chianti Classico gebied werden door de wijnbouwers uit Siena vastgelegd. En buiten die grenzen mocht er niemand zogenaamde 'Chianti Classico' druiven verbouwen en er wijn van maken. Als hommage staat de zwarte haan nog altijd op het etiket van de Chianti Classico wijnen afgebeeld. Deze Piccini Chianti begint met fruitige aroma van kersen en andere rode bessen, evenals een paar bloemige noten. De smaak van deze Chianti Classico is, en ten opzichte van onze andere Chianti Classico's, zeer soepel en toegankelijk. Alcoholpercentage: 13,00%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €8.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Château Douzens - Corbièr...

ProefnotitieElegant en complex, deze prachtige zijdezachte Corbières-wijn gemaakt van de vijf verschillende druivensoorten die het Château heeft aangeplant.... Lees verder
2

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

Heras Cordon Vendimia Sel...

ProefnotitieDe Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan. Wij mogen deze wijnen exclusief leveren in Nederland.... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

D luis R - Rioja Crianza Selección 2011 Proefnotitie De vermelding ‘selección’ slaat op het feit dat de wijnmaker een selectie maakt van de beste percelen bij... Lees verder
3