Domaine Prunier Damy 'En Chiveau' Pommard
U bent hier

- Bourgogne
- 2018
- €32.95
- Wijnbeurs
Domaine Prunier Damy bevindt zich in Auxey-Duresses en wordt vandaag de dag beheerd door de 10e generatie wijnbouwers Philippe en zijn vrouw Annie. Zij worden sinds 2010 bijgestaan door hun dochter Justine en haar man Jordan. De lieu-dit "En Chiveau" is niet erg bekend. Dit is echter een ideaal perceel gelegen in de "Combe" (vallei) van Pommard. Een klei-kalkstenen bodem en een tamelijk koel klimaat, laat de Pinot Noir druiven langzaam rijpen. De uiteindelijke Pommard wijn is over het algemeen krachtig van smaak vol mineralen en is ook in staat om zeer goed te ouderen.Pommard wijnDe druiven worden eerst gekoeld tot een temperatuur van 8 °C. De volgende stap is het zorgvuldig plukken van de druiven, zodat de pitten niet geplet worden. De warme fase van het proces is de alcoholische fermentatie, tot een temperatuur van 33 tot 34 °C. Dit duurt 5 tot 7 dagen. Wanneer alle suikers zijn omgezet in alcohol, dan zakt de temperatuur naar 24 °C. Het geperste sap wordt gefilterd voor 48 uur en hierna in de kelder opgeslagen. In de kelder wordt de rode Bourgogne wijn voor 8 tot 15 maanden op houten eiken vaten gelegd om te rijpen. Na het rijpingsproces kan de wijn worden gebotteld in december en januari.