Black Chocolate di Montebello Appassimento

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Montebello in de Benelux, is er vorig jaar een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en ook dit jaar verwelkomen we de wijn weer in ons assortiment.  Appassimento Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment te plukken.De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens 6 maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €7.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

San Valentino Box: Bella...

De Wijnbeurs heeft een San Valentino Box samengesteld speciaal voor Valentijnsdag 2023. In de San Valentino Box zit de alom geliefde Bella Vittoria Prosecco en... Lees verder
4

Namora - Godello 2013, Mo...

Proefnotitie wijnhuisUit 2013 komt deze tongstrelende Namora, gemaakt van de relatief onbekende Godello druif, die familie is van de Verdelho druif. Deze... Lees verder
3

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3