Barbanera Ammone Appassimento

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €11.98
  • Wijnvoordeel

Liefhebbers van groot Italiaans rood hebben er vast al eens van gehoord: de appassimento-methode. Het is de unieke wijntechniek waarmee de beroemde en waanzinnig geconcentreerde Italiaanse wijnen Amarone en Ripasso worden gemaakt. De methode stamt van de oude Romeinen en is al zo'n 3000 jaar oud. Furore maken Appassimento-wijnen echter pas sinds een jaar of twintig, wijnfamilie Barbanera draagt daaraan bij. De wijnmakers laten de druiven langer dan gebruikelijk aan de stok hangen. Pas als ze perfect rijp zijn en volop kleur, aroma's en suikers hebben, worden ze met de hand geplukt. Door ze daarna te drogen, zoals bij de duurdere Amarone, worden de druiven waanzinnig geconcentreerd. Barbanera past die methode al jaren toe. Met succes én lof van wijndrinkers en gerenommeerde wijncritici. Wijnhuis BarbaneraDe wijnfamilie Barbanera zette de eerste wijnstokken in 1938 in de grond op de hellingen van Monte Cetona in Toscane. In eerste instantie richtten Altero en Maria Barbanera zich

Meer informatie - Bestel deze wijn online €11.98

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Excellente Rioja Reserva van de zeldzaam mooie oogst 2009. Blinkt uit door zijn satijnzachte structuur en romige vanille nuances. Na 18 maanden... Lees verder
5

Rode wijn voor de kerst:...

D luis R - Rioja Crianza Selección 2011 Proefnotitie De vermelding ‘selección’ slaat op het feit dat de wijnmaker een selectie maakt van de beste percelen bij... Lees verder
3