Rupenera Appassimento Grillo

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €10.49
  • Wijnbeurs

Nog lang niet alle wijnliefhebbers hebben van de Grillo druif gehoord. En dat is niet zo verwonderlijk: lange tijd stond deze inheemse druif van Sicilië in dienst van de versterkte Marsala wijn. Maar gelukkig wordt de druif inmiddels om zijn eigen kwaliteiten geroemd en worden er nu vooral frisse wijnen van gemaakt. Grillo heeft geen moeite met het hete Siciliaanse klimaat en wordt daarom veelvuldig aangeplant door de lokale wijnboeren. Witte Appassimento Het laten indrogen van druiven aan de stok, de zogeheten Appassimento techniek, gebeurt vooral met blauwe druiven. Hierdoor neemt het concentraat aan aroma's enorm toe. Uit het zuidwesten van Sicilië komt nu echter deze spectaculaire nieuwe ontdekking: een witte Appassimento. Ideaal als je liefhebber bent van Chardonnay, maar toch eens wat anders wilt proberen.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €10.49

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Château Tour du Foussat...

Proefnotitie wijnhuisIn het verre kielzog van Sauvignon Blanc wint diens blauwrozegrijs getinte broertje Sauvignon Gris aan populariteit. Voor het eerst... Lees verder
2

Mousserende wijn: Goldish...

Deze frisse en licht mousserende rosé wijn is onweerstaanbaar. Helder roze van kleur met een fijne mousse. Frisse lichtzoete smaak met het aroma van... Lees verder
3

Rode wijn: Casa Safra Ter...

Deze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn, bekroond met een gouden medaille op de Berliner Wine Trophy 2013, heeft een intense dieprode kleur en een... Lees verder
3

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5