Château Hautes Terres Bordeaux Blanc 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Bij Bordeaux denk je misschien aan een rode wijn, maar er wordt ook wit gemaakt. Deze witte Bordeaux wordt gemaakt in het wijngebied Entre-Deux-Mers. Het is een blend van de traditionele witte Bordeauxdruiven: 60% sauvignon blanc, 30% musadellee en 10% sémillon.  De wijn komt niet in aanraking met hout, waardoor hij zijn frisse en fruitige karakter behoudt. Je proeft tropisch fruit, groene appel, citroen en verse groene kruiden. Schenk hem als borrelwijn of bij schaal- en schelpdieren, salades of Hollandse asperges. Wijnkenner Harold Hamersma geeft deze wijn een 8,5. "Witte Bordeaux zoals het bedoeld is. Onbetamelijk stuivend en verfrissend. Witte besjes volle kracht vooruit. Tuinman is met de buxus bezig en het geurt volop. Kleine grapefruit, leuke citrus, granny smith neemt de benen en finisht als eerste. Beloning: gouden medaille bij het Concours de Bordeaux 2019." Hubrecht Duijker zegt over deze wijn: "Hoewel twee andere druivenrassen werden gebruikt, domineert de voor 60 procent aanwezige sauvignon blanc duidelijk. Vandaar veel buxus in het aroma, terwijl de niet te lichte smaak ook fris en wit fruit offreert." Alcoholpercentage: 13,00%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €5.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Dardano Barolo DOCG Piemo...

Proefnotitie Barolo is eigenlijk de Rolls Royce onder de Italiaanse wijnen, ze worden gemaakt in de Noord-italiaanse Piëmonte streek rondom het stadje Barolo.... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

D luis R - Rioja Crianza Selección 2011 Proefnotitie De vermelding ‘selección’ slaat op het feit dat de wijnmaker een selectie maakt van de beste percelen bij... Lees verder
3

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1