Rode wijn

U bent hier

Een wijntje bij het eten, tijdens een middagje in de zon of op een koude regenachtige dag. Wijn is fijn! En kan tijdens allerlei verschillende gelegenheden worden gedronken. Sommige mensen zweren bij een wijntje per dag, om hun hart en bloedvaten gezond te houden. Wijn wordt uiteindelijk vaak gecombineerd met genieten van het leven. Het leuke is dat je uit verschillende soorten en smaken kunt kiezen. Op deze pagina lees je op welke manier rode wijn wordt gemaakt, met welke gerechten je deze wijn het beste kunt combineren én kun je makkelijk en snel de beste merken en smaken met elkaar vergelijken.

Op welke manier wordt rode wijn gemaakt?

Rode wijn wordt van allerlei verschillende druivensoorten gemaakt. Ieder land wat deze wijnsoort produceert, kan aan een andere druivensoort gekoppeld worden. De meest bekende druivensoorten zijn de Pinot Noir, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon. Vaak vindt het oogstseizoen van de druiven in september en oktober plaats. Na de oogst is het tijd om de druiven van blaadjes, steeltjes en viezigheid te ontdoen. Het verwijderen van de druivenstelen is belangrijk, omdat de steeltjes ervoor kunnen zorgen dat de wijn te bitter gaat smaken, dus de wijnproducenten willen dit voorkomen.

Rode wijn is het lekkerst op het moment dat zowel het sap als de schillen van de druif worden gebruikt. Na het schoonmaken en het persen van de druiven, is het tijd voor de gisting. Het gisten van wijn zorgt ervoor dat er alcohol vrijkomt. Na de gisting, kan de wijn geperst worden en wordt het in grote opslagvaten of wijntonnen gegoten. Hierin blijft de wijn een tijd bewaard, zodat het goed op smaak kan komen. Hierna kan de wijn in flessen worden gegoten en wordt het naar de verkooppunten getransporteerd.

Waar kun je rode wijn het beste bij drinken?

Het mooie aan rode wijnen is dat er verschillende soorten bestaan. De ene wijn is medium vol, fruitig of juist erg stevig. Een fruitige zachte wijn, kun je het best met zachte kazen en gevogelte zoals eend of fazant drinken. Medium volle wijnen gaan perfect met deeggerechten zoals pizza en pasta samen. De wat vollere wijnen kun je het beste bij rood vlees, wild zoals hert of konijn en sterksmakende kazen drinken. Het is erg leuk om wijnen met bepaalde gerechten te combineren, omdat je merkt dat de smaken heel goed samenwerken voor een heerlijke smaakbeleving.

Kies uit de lekkerste en beste wijnen op WijnReview.nl

Ben je op zoek naar een bepaalde wijn of wil je meer weten over de verschillende soorten waar je uit kunt kiezen? Dan helpt Via WijnReview.nl je graag om verschillende wijnen met elkaar te vergelijken. De vergelijker op deze website biedt je de mogelijkheid om erachter te komen waar jij je favoriete drankje voor de laagste prijs kunt kopen. Je kunt verschillende wijnshops leren kennen en meer over bepaalde wijnsoorten te weten komen. Het is erg leuk om je kennis over wijnen bij te spijkeren, zeker als je er passie voor hebt opgebouwd! Bekijk, vergelijk en proost vooral met elkaar op het leven.

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

Château Douzens - Corbièr...

ProefnotitieElegant en complex, deze prachtige zijdezachte Corbières-wijn gemaakt van de vijf verschillende druivensoorten die het Château heeft aangeplant.... Lees verder
2

Château Tour du Foussat...

Proefnotitie wijnhuisIn het verre kielzog van Sauvignon Blanc wint diens blauwrozegrijs getinte broertje Sauvignon Gris aan populariteit. Voor het eerst... Lees verder
2

Heras Cordon Vendimia Sel...

ProefnotitieDe Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan. Wij mogen deze wijnen exclusief leveren in Nederland.... Lees verder
4