Lampiasi Grillo

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Het zonovergoten Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en brengt een breed scala aan inheemse en eigentijdse rode en witte wijnen voort en vaak ook nog tegen een aantrekkelijke prijs. Waar het eiland tot dertig jaar geleden vooral bekend stond om de grote hoeveelheid bulkwijnen, is er gelukkig een omslagpunt gekomen en is Siciliaanse wijn flink gemoderniseerd én in kwaliteit gestegen. Siciliaanse wijn Met 85.000 hectare staat deze Sicilië op nummer één in Italië als het gaat om het grootste aantal hectare wijngaarden per regio. Het klimaat en de bodems zijn gevarieerder dan je in eerste instantie zou denken. Waar het in het zuidwesten van het eiland heet is, wordt het noordoosten gekenmerkt door de vulkaan de Etna. Hier liggen de wijngaarden op soms wel 800 meter hoogte en heerst er dus een koel klimaat.  Grillo wijn Grillo is één van de inheemse druivenrassen van Sicilië. Eerst gebruikt als basis voor Marsala, het Italiaanse antwoord op Port en Madeira. Gelukkig werd er een frisse en droge variant ontwikkeld met fruitige smaken van citrus. Deze druif is goed bestand tegen de warmte en daarom vinden we Italiaanse witte wijn gemaakt van Grillo vooral aan de westkant van het eiland.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €7.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1