Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Het wijnhuis Tenuta Valleselle gooit hoge ogen met haar Valpolicella Ripasso. Het geheim van het gerespecteerde familiebedrijf is simpel. Elke verdiende euro wordt geherinvesteerd in het bedrijf en dan vooral besteed aan kwaliteitsverbetering en innovatie.  Ripasso Naast de Appassimento methode wordt ook de Ripasso techniek volop toegepast in Valpolicella. Voor de Valpolicella Ripasso vormt normaal gevinifieerde wijn van Corvina, aangevuld met Rondinella en vaak ook enkele andere druivenvariëteiten, de basis. Deze Italiaanse rode wijn uit Veneto ondergaat door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting. Bij deze tweede vergisting worden geur, smaak en tannine aan de Amarone-schillen onttrokken en krijgt de Italiaanse wijn meer karakter. Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €15.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Excellente Rioja Reserva van de zeldzaam mooie oogst 2009. Blinkt uit door zijn satijnzachte structuur en romige vanille nuances. Na 18 maanden... Lees verder
5

Muscadet Côtes de Grandli...

Proefnotitie wijnhuisDeze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak... Lees verder
4

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

Pommery Brut Royal Champa...

Oud en nieuw staat voor de deur en natuurlijk is het heerlijk om met champagne te proosten tijdens de jaarwisseling, maar ook gedurende het  jaar is het een... Lees verder
4