Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Het wijnhuis Tenuta Valleselle gooit hoge ogen met haar Valpolicella Ripasso. Het geheim van het gerespecteerde familiebedrijf is simpel. Elke verdiende euro wordt geherinvesteerd in het bedrijf en dan vooral besteed aan kwaliteitsverbetering en innovatie.  Ripasso Naast de Appassimento methode wordt ook de Ripasso techniek volop toegepast in Valpolicella. Voor de Valpolicella Ripasso vormt normaal gevinifieerde wijn van Corvina, aangevuld met Rondinella en vaak ook enkele andere druivenvariëteiten, de basis. Deze Italiaanse rode wijn uit Veneto ondergaat door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting. Bij deze tweede vergisting worden geur, smaak en tannine aan de Amarone-schillen onttrokken en krijgt de Italiaanse wijn meer karakter. Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €15.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Excellente Rioja Reserva van de zeldzaam mooie oogst 2009. Blinkt uit door zijn satijnzachte structuur en romige vanille nuances. Na 18 maanden... Lees verder
5