Black Chocolate di Montebello Appassimento

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Montebello in de Benelux, is er vorig jaar een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en ook dit jaar verwelkomen we de wijn weer in ons assortiment.  Appassimento Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment te plukken.De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens 6 maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €7.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Muscadet Côtes de Grandli...

Proefnotitie wijnhuisDeze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak... Lees verder
4

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1

Rode wijn voor de kerst:...

Johnny Q Shiraz Quarisa Zuid-Australië - 2010 ProefnotitieCompacte, zwartpaarse bessenkleur. Stevig aroma vol gebald zwart fruit en eucalyptus. Na walsen... Lees verder
4

Château de Caraguilhes Co...

Proefnotitie wijnhuis'Karakteristieke Zuid-Franse kruidigheid hier, vrolijk rijp rood fruit, een vleug die de enkeling die dat nog kent aan een goede cubaan... Lees verder
3