Waarom online wijn bestellen zo populair is!

U bent hier

Waarom online wijn bestellen zo populair is!

Enige tijd geleden bekeken horeca onderzoekers de wijnconsumptie in Nederland. Het blijkt dat maar liefst 70 procent van de wijnen thuis gedronken wordt. Nederlanders drinken slechts 30 procent van de wijnen buitenshuis, bijvoorbeeld in een restaurant of café.  Bovendien bestellen steeds meer mensen hun wijn online. Waarom wordt een online wijnbestelling steeds populairder?

Het gemak van online bestellen

De populariteit van webwinkels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het is dan ook ontzettend makkelijk om vanuit je luie stoel eten, drinken en kleding te bestellen. Binnen enkele werkdagen valt jouw bestelling op de deurmat. Ook het online bestellen van wijnen is steeds meer in trek. De meeste websites die wijnen verkopen hebben namelijk een eenvoudig bestelproces. Ten eerste selecteer je natuurlijk de smaak. Bij het product staat bovendien vaak interessante informatie, bijvoorbeeld over de herkomst. Vervolgens geef je aan hoeveel flessen er bezorgd moeten worden, en betaal je met internetbankieren. Daarna  wordt je bestelling binnen enkele dagen aan huis bezorgd.

Nederlanders en hun wijnkennis

Dankzij het internet is informatie over wijnen gemakkelijk te vinden. Het internet biedt een schat aan informatie over allerlei wijnen. Daardoor neemt de interesse van Nederlanders in wijnen steeds meer toe. Ze zoeken bijvoorbeeld informatie over ‘lekkere wijnen voor kerst’ op het wereldwijde web. Vervolgens kunnen ze heel eenvoudig de wijnen bestellen waar ze net over gelezen hebben.  Ongeveer 51 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze een beetje wijnkennis hebben. Uit het onderzoek blijkt 60 procent van deze groep mensen graag online wijn koopt.

Prijzen vergelijken met de app Vicino

Ook de populaire app Vivino speelt een belangrijke rol bij het online bestellen van wijnen. Deze app werkt vrij eenvoudig. Na het drinken van een wijntje scan je het label met je smartphone. Vervolgens verschijnt er direct nuttige informatie over de wijn, zoals de smaak, tannine en herkomst. Ook zie je meteen waar je de fles het goedkoopste kunt aanschaffen. Je hoeft voor een lekkere fles wijn dus absoluut de deur niet meer uit.

Wijn bestellen in andere landen

Nederland is absoluut niet de enige plek waar steeds meer mensen hun wijnen online lopen. Sterker nog, ons land is relatief laat in vergelijking met Duitsland, China en Groot-Brittannië. De online verkoop van wijnen is in deze landen al jaren ontzettend groot. In Groot-Brittannië bestelt maar liefst 15 procent van de inwoners regelmatig een wijnpakket. Het is namelijk ontzettend gemakkelijk om de wijn aan huis te laten bezorgen, bijvoorbeeld in de winter of herfst. Je hoeft immers de kou niet meer te trotseren voor een lekkere wijn.

Online wijn bestellen: een rooskleurige toekomst

Op dit moment brengt online wijnverkoop ongeveer 6 miljard euro in het laatje. Dit enorme bedrag zal in de toekomst alleen maar hoger zijn. Het online bestellen van wijn neemt in de toekomst waarschijnlijk nog meer toe. De jongere generatie bestelt immers van alles op het internet. Een wijnpakket hoort daar natuurlijk ook bij. Het voordeel hiervan is dat wijnwebwinkels steeds professioneler worden. 

Nieuwste wijnreviews

Pommery Brut Royal Champa...

Oud en nieuw staat voor de deur en natuurlijk is het heerlijk om met champagne te proosten tijdens de jaarwisseling, maar ook gedurende het  jaar is het een... Lees verder
4

Heras Cordon Vendimia Sel...

ProefnotitieDe Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan. Wij mogen deze wijnen exclusief leveren in Nederland.... Lees verder
4

Muscadet Côtes de Grandli...

Proefnotitie wijnhuisDeze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak... Lees verder
4

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5