Striga Pinot Grigio (Organic)

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De wijnbouw in Sicilië is zeer veelzijdig, net als de verschillende culturen die hier naast elkaar leven. Al in de tijd van de Grieken werden de eerste wijnstokken aangeplant en lag de focus daarnaast op olijfolie en graan. Sindsdien is het eiland door verschillende landen en volkeren overheerst. Pas vanaf de 19e eeuw hoorde Sicilië officieel bij Italië. Siciliaanse wijn Tot aan de jaren '60 werden er voornamelijk likeurwijnen uit Marsala geproduceerd. Maar sinds 1990 is er een flinke moderniseringsslag gemaakt, wat de kwaliteit absoluut ten goede is gekomen. Zo zijn er moderne vinificatietechnieken en een drastische productieverlaging toegepast door ervaren wijnmakers. Het resultaat? In de tussentijd hebben maar liefst 22 gebieden die een DOC classificatie toegekend gekregen. Pinot Grigio De belangrijkste druiven van het zonovergoten Sicilië zijn zonder twijfel Nero d'Avola, Pinot Grigio, Inzolia, Grillo, Catarrato en Trebbiano. De vulkaan de Etna heeft grote invloed op de wijnbouw. Door de vulkanische bodem en het koelere klimaat wordt de Italiaanse witte wijn gekenmerkt door mineralen en een frisse twist.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €8.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Namora - Godello 2013, Mo...

Proefnotitie wijnhuisUit 2013 komt deze tongstrelende Namora, gemaakt van de relatief onbekende Godello druif, die familie is van de Verdelho druif. Deze... Lees verder
3

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

Dardano Barolo DOCG Piemo...

Proefnotitie Barolo is eigenlijk de Rolls Royce onder de Italiaanse wijnen, ze worden gemaakt in de Noord-italiaanse Piëmonte streek rondom het stadje Barolo.... Lees verder
4

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2