Riporta Sangiovese 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • Riporta
  • Abruzzen
  • €6.59
  • Gall & Gall

De Riporta Sangiovese wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Terre di Chieti IGT. Dit is een subgebied binnen de Abruzzen en grenst direct aan de Adriatische Zee. Een klein deel van de wijn rijpt op eikenhouten vaten. Dat geeft wat extra smaak van vanille en karamel. De rest rijpt op roestvrijstalen tanks, waardoor deze 100% sangiovese zijn fruitige karakter behoudt. Je proeft kersen, bramen, bessen en een hint van tabak en specerijen. Schenk hem bij pasta of pizza met tomatensaus. Ook lekker bij pulled pork of mediterrane groenten. Hubrecht Duijker zegt over deze wijn: "‘Wat een lekkere wijn’ riep mijn vrouw spontaan toen ze hem geschonken kreeg bij lasagne. We waren het, als gebruikelijk, helemaal eens. Deze van oude sangiovese stokken afkomstige vino smaakt behalve sappig en ferm ook behoorlijk intens, naar bessen, laurier en wat drop, met ook een aangename frisheid. Voor deze Italiaan met dimensie tekent Farnese Vini, een groep die zo’n 20 miljoen flessen per jaar vult, en die actief is in zes gewesten, waaronder het reliëfrijke Abruzzo met zijn wijnstreek Terre di Chieti." Alcoholpercentage: 13,50%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €6.59

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

Las Moras - Reserva Chardonnay 2013 - Argentinië Proefnotitie Krachtige droge witte wijn uit San Juan Valley. De smaak heeft een mooie structuur met geel fruit... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Schitterende Grande Reserve van het wijnhuis Pierre Baptiste. Dit jaar bekroond met twee mooie zilveren medailles op Munds Vini 2014 &... Lees verder
4

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2