Menzatia Primitivo-Negroamaro Appassite
U bent hier

#html-body [data-pb-style=ARS7BOP]{justify-content:flex-start;display:flex;flex-direction:column;background-position:left top;background-size:cover;background-repeat:no-repeat;background-attachment:scroll;border-style:none;border-width:1px;border-radius:0;margin:0 0 10px;padding:0}#html-body [data-pb-style=BYUYFUQ]{border-style:none;border-width:1px;border-radius:0;margin:0;padding:0}In deze Menzatia Primitivo-Negroamaro Da Uve Leggermente Appassite Salento komt een aantal authentiek Italiaanse wijnmethoden samen. Allereerst de appassite- (ook wel appassito) methode, die ook wordt gebruikt bij het maken van de wereldberoemde wijn Amarone. Voordat de druiven voor deze wijn worden geperst, worden ze eerst te drogen gelegd. De druiven verliezen daarbij vocht en doen tegelijkertijd een waanzinnig geconcentreerde kracht op. Dat drogen gebeurt meestal in speciale kratten. Menzatia Vini kiest voor een andere techniek, ingegeven door het bijzondere klimaat in Salento. Dit schiereiland in