Fratelli A&R Unico Doppio

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De naam 'Unico' staat in deze rode Italiaanse wijn voor de unieke samenstelling van de wijn. Want dit is de enige wijn van deze klassieke producent die niet volledig van inheemse Italiaanse druiven is gemaakt. Wel van de beste Nebbiolo trossen voor die aardse truffelkracht met vleeskersen, aangevuld met superrijpe Cabernet Sauvignon en Merlot voor cassis en romige molligheid, Pinot Nero voor het rode fruit en Syrah voor het pepertje. In het traditionele repertoire van Fratelli Antonio & Raimondo is dit dus absoluut een unieke wijn, oftewel Unico. Unico Doppio 'Doppio' staat voor de dubbele hoeveelheid van de zeldzame Barolo druif in de wijn (geen 20% maar 40% Nebbiolo). De druiven werden met de hand geplukt en vervolgens op traditionele wijze gekneusd en per druivensoort apart gevinifieerd in kleine temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen gisttanks. Pas na de tweede (malolactische) gisting werden de druiven geassembleerd en overgestoken op Franse eiken vaten. Waar de rode wijn uit Piemonte 24 maanden op verbleef om uit te groeien tot deze memorabel mooie dinerwijn.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €17.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Maison Saint Aix - AIX Ro...

Maison Saint Aix De Maison Saint Aix wijngaard ligt op 30 minuten rijden ten Noord-Oosten van de hoofdstad van de Provence: Aix-en-Provence. Ruim 100 hectare... Lees verder
5

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

Muscadet Côtes de Grandli...

Proefnotitie wijnhuisDeze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak... Lees verder
4

Mousserende wijn: Goldish...

Deze frisse en licht mousserende rosé wijn is onweerstaanbaar. Helder roze van kleur met een fijne mousse. Frisse lichtzoete smaak met het aroma van... Lees verder
3