Rosé wijn

U bent hier

Rosé wijn wordt, net als rode wijn, gemaakt van blauwe druiven, met als verschil dat de schillen na een bepaald aantal uren, meestal binnen 24 uur, van de most worden gescheiden: zo kan de schil maar een beperkte hoeveelheid kleurstof afgeven. In Frankrijk mogen alleen in de champagne bepaalde witte en rode wijnen gemengd worden om een rosé-wijn te maken.

Aanbevolen voor wijnliefhebbers

Nieuwste wijnreviews

Namora - Godello 2013, Mo...

Proefnotitie wijnhuisUit 2013 komt deze tongstrelende Namora, gemaakt van de relatief onbekende Godello druif, die familie is van de Verdelho druif. Deze... Lees verder
3

Muscadet Côtes de Grandli...

Proefnotitie wijnhuisDeze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak... Lees verder
4

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

Rode wijn: Casa Safra Ter...

Deze schitterende karakteristieke Spaanse rode wijn, bekroond met een gouden medaille op de Berliner Wine Trophy 2013, heeft een intense dieprode kleur en een... Lees verder
3