Rosé wijn

U bent hier

Rosé wijn wordt, net als rode wijn, gemaakt van blauwe druiven, met als verschil dat de schillen na een bepaald aantal uren, meestal binnen 24 uur, van de most worden gescheiden: zo kan de schil maar een beperkte hoeveelheid kleurstof afgeven. In Frankrijk mogen alleen in de champagne bepaalde witte en rode wijnen gemengd worden om een rosé-wijn te maken.

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Excellente Rioja Reserva van de zeldzaam mooie oogst 2009. Blinkt uit door zijn satijnzachte structuur en romige vanille nuances. Na 18 maanden... Lees verder
5

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

Rode wijn: Baron d'E...

De Franse wijnen afkomstig uit het Middellandse zee gebied (Languedoc-Roussillon) zijn uiterst charmant en verleidelijk. Wij vonden voor u de schitterende rode... Lees verder
3