Rosé wijn

U bent hier

Rosé wijn wordt, net als rode wijn, gemaakt van blauwe druiven, met als verschil dat de schillen na een bepaald aantal uren, meestal binnen 24 uur, van de most worden gescheiden: zo kan de schil maar een beperkte hoeveelheid kleurstof afgeven. In Frankrijk mogen alleen in de champagne bepaalde witte en rode wijnen gemengd worden om een rosé-wijn te maken.

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Rode wijn voor de kerst:...

Johnny Q Shiraz Quarisa Zuid-Australië - 2010 ProefnotitieCompacte, zwartpaarse bessenkleur. Stevig aroma vol gebald zwart fruit en eucalyptus. Na walsen... Lees verder
4

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst:...

Proefnotitie Excellente Rioja Reserva van de zeldzaam mooie oogst 2009. Blinkt uit door zijn satijnzachte structuur en romige vanille nuances. Na 18 maanden... Lees verder
5

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4