Mezzatia Primitivo-Negroamaro Da Uve Leggermente Appassite Salento IGT

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €8.99
  • Wijnvoordeel

In deze Mezzatia Primitivo-Negroamaro Da Uve Leggermente Appassite Salento komt een aantal authentiek Italiaanse wijnmethoden samen. Allereerst de appassite- (ook wel appassito) methode, die ook wordt gebruikt bij het maken van de wereldberoemde wijn Amarone. Voordat de druiven voor deze wijn worden geperst, worden ze eerst te drogen gelegd. De druiven verliezen daarbij vocht en doen tegelijkertijd een waanzinnig geconcentreerde kracht op. Dat drogen gebeurt meestal in speciale kratten. Mezzatia Vini kiest voor een andere techniek, ingegeven door het bijzondere klimaat in Salento. Dit schiereiland in Puglia is het best te vergelijken met een rots in zee, ingeklemd tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. De zeewinden die er waaien maken het mogelijk dat de druiven, in dit geval de lokale helden Primitivo en Negroamaro, niet weggezet hoeven te worden in een kratje, ze drogen gewoon aan de stok. En met die stok is ook wat bijzonders aan de hand. Die zien er namelijk uit als een

Meer informatie - Bestel deze wijn online €8.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Namora - Godello 2013, Mo...

Proefnotitie wijnhuisUit 2013 komt deze tongstrelende Namora, gemaakt van de relatief onbekende Godello druif, die familie is van de Verdelho druif. Deze... Lees verder
3

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5

La Pauline Noir de Noirs...

La Pauline is gemaakt van het meest paarszwarte en dus rijpste fruit van de oogst 2013. Een rijke, geconcentreerde La Pauline die deels gerijpt is op eiken. 60... Lees verder
3

Heras Cordon Vendimia Sel...

ProefnotitieDe Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan. Wij mogen deze wijnen exclusief leveren in Nederland.... Lees verder
4